Eggehvite

Eggehvite

Eggehvite er den klare væsken i egget. Hovedformålet til eggehviten er å beskytte eggeplommen og å gi næring til kyllingfosteret. Eggehviten er proteinrikt og brukes ofte stivpisket i kaker. Det er viktig å ha en helt ren bolle når du skal piske eggehviter. Eggehvite tåler ikke fett.

Viktige næringsstoffer

Protein

10.2 g (96 %)

Fett

0 g (0 %)

Karbohydrat

0.4 g (3 %)

Alle næringsstoffer

Vann

88 g

Kilojoule

180 kJ

Kilokalorier

42 kcal

Protein

10.2 g

Fett

0 g

Mettet

0 g

Enumettet

0 g

Flerumettet

0 g

Kolesterol

2 mg

Karbohydrat

0.4 g

Stivelse

0 g

Mono+Disakk

0.4 g

Sukker

0 g

Kostfiber

0 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

0 µg

Vitamin A

0 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0 alfa-TE

Tiamin

0 mg

Riboflavin

0.45 mg

Niacin

0.1 mg

Vitamin B6

0 mg

Folat

1 µg

Vitamin B12

0.1 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

5 mg

Jern

0 mg

Natrium

200 mg

Kalium

181 mg

Magnesium

11 mg

Sink

0 mg

Selen

7 µg

Kobber

0.03 mg

Fosfor

13 mg

Vi har 200 oppskrifter med Eggehvite