Kålhode
Foto: colourbox.com
Kålhode eller hvitkål er en av våre viktigste grønnsaker og den dyrkes over hele landet. Hodekål består av et hode dannet av tettpakkede blader. Det er en hardfør grønnsak som tåler vårt klima godt og den egner seg godt til langtidslagring, noe som skyldes et tynt voksbelegg på bladene. Hvitkål kan veie opp til flere kilo, men vanligst er hoder på 1-2 kilo. Konsistensen er sprø og saftig. Hodekål kan brukes rå, finskåret i salat eller i råkost. Den kan kokes, smørdampes, stekes, wokes, syltes, brukes til surkål, stuing eller suppe.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
Fett
Karbohydrat
Alle næringsstoffer
Vann
90 g
Kilojoule
137 kJ
Kilokalorier
33 kcal
Protein
1.4 g
Fett
0.1 g
Mettet
0 g
Trans
0 g
Enumettet
0 g
Flerumettet
0 g
Kolesterol
0 mg
Karbohydrat
5.2 g
Stivelse
0.1 g
Mono+Disakk
5.1 g
Sukker
0 g
Kostfiber
2.6 g
Alkohol
0 g
Retinol
0 µg
Beta-karoten
12 µg
Vitamin A
1 RAE
Vitamin D
0 µg
Vitamin E
0.2 alfa-TE
Tiamin
0.06 mg
Riboflavin
0.03 mg
Niacin
0.4 mg
Vitamin B6
0.1 mg
Folat
26 µg
Vitamin B12
0 µg
Vitamin C
54 mg
Kalsium
47 mg
Jern
0.3 mg
Natrium
10 mg
Kalium
317 mg
Magnesium
15 mg
Sink
0.2 mg
Selen
0 µg
Kobber
0.02 mg
Fosfor
39 mg