Kålhode

Kålhode

Foto: colourbox.com

Kålhode eller hvitkål er en av våre viktigste grønnsaker og den dyrkes over hele landet. Hodekål består av et hode dannet av tettpakkede blader. Det er en hardfør grønnsak som tåler vårt klima godt og den egner seg godt til langtidslagring, noe som skyldes et tynt voksbelegg på bladene. Hvitkål kan veie opp til flere kilo, men vanligst er hoder på 1-2 kilo. Konsistensen er sprø og saftig. Hodekål kan brukes rå, finskåret i salat eller i råkost. Den kan kokes, smørdampes, stekes, wokes, syltes, brukes til surkål, stuing eller suppe.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

1.4 g (20 %)

Fett

0.1 g (1 %)

Karbohydrat

5.2 g (77 %)

Alle næringsstoffer

Vann

90 g

Kilojoule

137 kJ

Kilokalorier

33 kcal

Protein

1.4 g

Fett

0.1 g

Mettet

0 g

Trans

0 g

Enumettet

0 g

Flerumettet

0 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

5.2 g

Stivelse

0.1 g

Mono+Disakk

5.1 g

Sukker

0 g

Kostfiber

2.6 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

12 µg

Vitamin A

1 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.2 alfa-TE

Tiamin

0.06 mg

Riboflavin

0.03 mg

Niacin

0.4 mg

Vitamin B6

0.1 mg

Folat

26 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

54 mg

Kalsium

47 mg

Jern

0.3 mg

Natrium

10 mg

Kalium

317 mg

Magnesium

15 mg

Sink

0.2 mg

Selen

0 µg

Kobber

0.02 mg

Fosfor

39 mg

Vi har 10 oppskrifter med Kålhode