Hopp til hovedinnhold
Farsekaker med kålstuing

Farsekaker med kålstuing

Farsekaker er skreddersydd for hverdager med lite tid til matlaging og magre lommebøker. De serveres gjerne med tyttebærsyltetøy, kokte poteter og kålstuing.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Ha smør i en stekepanne. Form farsekakene med en spiseskje (det er lettere når den er dyppet i kaldt vann). Stek dem på middels varme i 5-6 minutter på hver side. Skjær opp kålen. Kok den i 10-20 minutter i godt saltet vann og sil av. Smelt smør i en tykkbunnet kjele. Ha i mel og la det putre i to minutter. Spe med litt og litt melk under kraftig omrøring. Smak til med muskat, salt og pepper. Ha i kålen og vend godt rundt. Server farsekakene med kålstuing, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.

Kanskje disse også frister?