Lammegryte
Når du vil ha noe annet enn fårikål kan du lage denne deilige gryteretten med lammekjøtt.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
120 minutter
GryterettIngredienser
2 stk
laurbærblad1 stk
løk4 stk
poteter2 stk
gulrot2 stk
persillerot0.5 stk
sellerirot0.25 stk
kålhodeSlik gjør du det:
Ha lammekjøttet i en gryte. Hakk løken og ha i gryta sammen med laurbærbladene. Dekk med vann og kok til det er mørt 1-2 timer - eller lenger om du har tid (eller synes det er praktisk). Om du ønsker en klar væske kan du skumme av, det vil si fjerne det skumaktige laget som legger seg på toppen når kjøttet begynner å koke (det har lite eller ingenting å si for smaken). Mens kjøttet koker skreller du og hakker opp grønnsakene. Når kjøttet er mørt kan du ha i grønnsakene. La dem koke seg møre og servér.
Smak til med salt og pepper.