Brassert svineknoke med brunkål
Oppskrift av: Wenche Andersen
240 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
3 stk
gulrot2 stk
løk1 fedd
hvitløk3 ss
smør1 ts
karve1.5 ts
rosmarin, tørket4 stk
einebær2 ss
sukker, brunt0.5 dl
raps- eller solsikke olje0.5 dl
eplecidereddik0.5 dl
øl, mørkt1 stk
kyllingbuljongterning1 dl
tomatpuréBrunkål
1 stk
kålhode100 g
sukker1.5 ts
salt2 stk
laurbærblad1 dl
øl, mørkt3 dl
hønsekraft3 ss
eplecidereddikSlik gjør du det:
Rens og del grønnsakene i litt store biter og surr dem i smør i en stekepanne. Ha over i et ildfast fat, dryss på salt og pepper.. Støt hvitløk, pepper, karve, rosmarin, einebær og sukker i en morter. Bland sammen olje, eddik, øl, knust buljongterning og tomatpuré, tilsett de knuste krydderene og rør om til en fyldig saus. Smør "kryddersausen" på knokene og legg knokene over grønnsakene i formen. Dekk med lokk eller aluminiumsfolie og stek i varm stekeovn, 160 ºC i minst 3 timer. Ta av lokk / folie de siste 30-40 min. Tips: Knokene kan byttes ut med koteletter. Koteletter brunes rask i panne uten å bli gjennomstekt. Smør kotelettene med "kryddersausen". Legg kotelettene over de stekt grønnsakene, dekk med lokk eller aluminiumsfolie og stek ved 160 ºC i 1 - 1 1/2 time. Server med brunkål. Brunkål Snitt kålen fint opp. Smelt sukker til karamell i en kasserolle tilsett kålen og krydder og la den surre med i 4-5 min. Tilsett øl, buljong og la det hele trekke under lokk, til kålen har "falt" sammen og væsken er kokt inn og kålen er brunlig. Smak til med salt, pepper, smør og ev noen dråper eddik.