Kålstuing

Kålstuing

Dette er en enkel oppskrift på kålstuing. Stua kål passer perfekt til kjøttkaker, men kan også serveres til fisk og lam.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
20 minutter
Tilbehør

Slik gjør du det:

Skjær kålen i strimler (eller så små biter du vil ha). Kok kålen mør i saltet vann. Det tar 15-20 minutter med vanlig hodekål. Spisskål tar bare 3-4 minutter. I en tykkbunnet kjele, smelt smøret. Ha i melet og pisk godt med en visp i 2-3 minutter på middels varme. Ha i litt og litt av melken. Fortsett å piske hele tiden. La sausen få et oppkok mellom hver gang. Ha i litt av kokevannet fra kålen til du får ønsket konsistens. Sil av resten av kålvannet. Vend kålen inn i sausen. Smak til med muskat - gå forsiktig fram (det blir fort for mye). Smak til med salt og pepper.

Kanskje disse også frister?