Auberginegrateng
En vegetarisk ovnsrett til glede for vegetarianere og andre. Aubergine gir en "kjøttfull" smak.
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
400 g
aubergine0.5 ts
salt1 stk
løk1 fedd
hvitløk1 ss
smør1 bokser
tomatboks1 ss
tomatpuré0.5 stk
grønnsakbuljongterning3 dl
matfløte1 dl
revet jarlsbergSlik gjør du det:
I stekeovn 225ºC i 25 minutter Hell fløten i en kjele, ha i ost og sett den på svak varme slik at osten smelter. Skjær auberginen i 1 cm tykke skiver og legg dem ut på kjøkkenpapir. Dryss over salt på aubergineskivene for å trekke ut væske. Skrell og hakk løken og hvitløken. Smelt smør i en kjele og fres løk og hvitløk. Tilsett hermetiske tomater, tomatpurè og grønnsaksbuljong. La sausen koke i ca. 5 minutter. Tørk av aubergineskivene med et kjøkkenpapir og stek dem gyllne i smør i en stekepanne. Legg aubergineskiver og tomatsaus lagvis i en smurt ildfast form og hell over tykk ostesaus på toppen. Gratineres midt i ovnen. Tips: Kan spises som en selvstendig rett med brød til. Kan også brukes som tilbehør til kjøtt eller fisk i stedet for poteter.