Fargerikt høstbrød
Christopher Sjuve
180 minutter
BakverkIngredienser
4 porsjoner
50 g
gjær3 dl
vann2.5 stk
egg200 g
jarlsbergeller nøkkelost1 ts
salt150 g
sammalt hvete, grov400 g
hvetemelFyll
2 stk
purre, finsnittet2 stk
rød paprika, i strimler50 g
hvetemelPensling
0.5 stk
egg100 g
ost, revetSlik gjør du det:
Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett egg, revet ost, salt og sammalt hvete. Rør videre inn hvetemel til deigen "slipper bollen". La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Bland grønnsakene med 50 g hvetemel og elt dette inn i den forhevede deigen. Legg deigen i godt smurt form og la den etterheve i ca. 30 minutter. Pensle med sammenvispet egg og strø på ekstra ost. Stek brødet. Dette er et godt brød ved siden av en suppe eller salat. Leirgryte eller ildfast form I stekeovnen: 175 grader C i ca. 1 time Oppskriften er hentet fra melk.no