Innbakt kylling med sursøt saus
Oppskrift av: Aase Strømstad
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
kyllingbrystFrityrrøre:
125 g
hvetemel1.25 g
skummet melk1 stk
egg1 ss
olje0.25 ts
saltSursøt saus:
1 ss
lyst bruntsukker1 ss
honning2 ss
sherry, tørr3 ss
soyasaus1 ss
tomatpuréSlik gjør du det:
Kok alle ingrediensene til sausen inn til vel det halve. Visp sammen alt til frityrrøren og la den svelle i 10-15 minutter. Del hver kyllingfilet i tre og dypp kjøttet i røren. Varm oljen til 180°, en brødterning blir brun på 1 minutt. Stek kyllingstykkene i 3-4 minutter, til de er gylne og kjøttet gjennomvarmt. La det renne av på fettsugende papir. Server kyllingen med ris og sausen.