Innbakt laks

Innbakt laks

Bakt laks i lekker innpakning. Butterdeigen er crispy og inni finner du deilig, saftig laks med nydelig kryddersmør...

Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 grader.
Laks
Del laksefileten i to like stykker (på tvers). Tørk dem tørre og ha på litt salt og pepper.
Urtesmør
Bland sammen smør (lettere om det er mykt), sennep, hakket dill og andre urter og sitronskall. Smør det utover den ene laksefileten. Legg den andre over slik at det blir jevnt (legg den tykke delen av fileten mot den tynne delen på den andre fileten).
Butterdeig
Tin butterdeigen. Kjevle den ut til så stort at du kan pakke inn laksen. Legg laksen med skjøtesiden ned i en ildfast form. Pisk egget og pensle buttdeigen. Riss forsiktig inn ruter med en kniv.
Stek den i ovnen til butterdeigen blir gyllenbrun. Det tar som regel litt lenger tid enn laks vanligvis trenger i ovnen. Det kan ta opp til 40 minutter, men følg med underveis.

Kanskje disse også frister?