Innbakt lakseterrine
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 pl
butterdeig12 stk
stort bladspinat1.5 ts
salt2 stk
egg6 dl
matfløteRekesaus:
250 g
reker1 ss
cognac1 dl
hvitvin3 dl
vann1 dl
matfløte1 ss
smør2 ts
hakketpersilleSlik gjør du det:
Tin butterdeigen etter anvisningen på pakken. Skyll spinatbladene, riv av de grove stilkene og legg bladene på et håndkle så de tørker. Mal laksefileten med salt, rør inn egg og sett farsen i kjøleskapet i 10-15 minutter. Spe den med kjøleskapskald fløte. Kjevle hver butterdeigplate til dobbel størrelse og del dem i to. Legg tre spinatblad på hver deigplate og legg på en stor skje laksefarse. Brett spinatbladene rundt farsen og brett så deigen rundt det hele. Klem skjøten godt sammen, legg lakserullene på stekebrett og pensle dem med egg. Stek dem midt i ovnen til de er gjennomstekte og gylne. Rens rekene. Legg skallene i et kokekar og varm dem til det dufter kraftig. Hell på cognac og tenn på, tilsett vin og vann og la kraften koke uten lokk i 20 minutter, sil den og kok den inn med fløte til litt over halve. Rør inn kaldt smør, smak til med salt og pepper og tilsett reker og persille. Server lakseterrinene varme med varm saus og brød.