Iskrem med karamell og pinjekjerner
Dette er antagelig en av verdens beste oppskrifter på iskrem.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
120 minutter
DessertIngredienser
Iskrem
1 stk
vaniljestang3 stk
eggeplomme150 g
sukker2 dl
melk2 dl
kremfløteSaus
3 dl
kremfløte40 g
smør, gjerne usaltet50 g
pinjekjernerSlik gjør du det:
Isen
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha det i en kjele med melken og varm opp til kokepunktet. Ta av kjelen og la det kjøle av i noen minutter. Pisk eggeplommer og sukker kraftig. Hell i fløte og vaniljemelken og bland godt. Sett i fryseren eller bruk iskrem-maskin. (Bruker du ikke iskrem-maskin er det viktig å røre rundt med jevne mellomrom.
Saus
Smelt sukkeret i en panne til det får karamellfarge. Ha i fløten og rør forsiktig rundt. Rør inn smøret og vend inn pinjekjernene.