Jansons fristelse med ansjos og potet

Jansons fristelse med ansjos og potet

Christopher Sjuve

Ingredienser

4 porsjoner

  • 6 stk

    poteter
  • 1 stk

    løk
  • 3 ss

    smør
  • 3 dl

    fløte
  • Pynt

  • 12 stk

    ansjos
  • 4 stk

    egg
  • gressløk
  • Slik gjør du det:

    Skjær løk i tynne skiver, og la dem surre i litt smør til den er myk. Riv potetene grovt på et råkostjern. Smør en lav, ildfast form og legg lagvis poteter og løk. Legg på noen klatter smør. Stek formen ved 200 °C i 45 minutter. Når formen har stått i 10 minutter, helles fløten over. Stek videre. Prøv med en pinne om potetene er møre. Legg på ansjosfileter og eggeplommer i skall og klipp over gressløk. Server straks.

    Kanskje disse også frister?