Jerk-kylling
Oppskrift av: Craig Whitson
1440 minutter
HovedrettIngredienser
Marinade til 2 hele kyllinger eller 4-5 kilo kjøtt:
1 stk
løk, delt i fire1 bt
vårløk, finhakket4 fedd
hvitløk0.5 bt
timian, frisk1 ss
allehånde, malt2 ts
salt, grovt1 ts
kajennepepper0.5 ts
kanel, malt0.5 ts
muskat, revet1 ss
sukker, brunt2 ss
rødvinseddik2 stk
lime, saften3 ss
soyasaus2 dl
soyaoljeSlik gjør du det:
Oppskriften er nok til 6-8 personer. Bruk marinaden på kyllingstykker (både bryst- og lårstykker) og svinekjøtt (tykke koteletter eller en nokså tykk "stek" av svinenakke: Ha løk, vårløk, hvitløk, timian, ingefær og habanerochili i en food processor. Kjør til grønnsakene er nokså finhakkede. Bruk en slikkepott til å få ut alt fra food processoren og over i en bolle. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt sammen. Del kyllingen opp i lår- og bryststykker. Stikk mange hull i kjøttet med en skarp kniv, og hell marinaden over. Bruk hendene (helst med engangshansker på grunn av all chilien) til å trykke marinaden ned i hullene i kjøttet. La kjøttet stå i marinaden i minst 6 timer, helst i et døgn eller to. Vend litt på kjøttet i marinaden av og til. Legg kyllingstykkene med skinnsiden ned på den varme delen av grillen. Ha lokk på grillen og stek til kyllingstykkene får en fin farge. Snu kyllingstykkene og stek på den andre siden i 2 minutter. Pass godt på grunn av at marinaden inneholder sukker og lett kan bli svidd. Flytt kyllingstykkene til den kjølige delen av grillen og stek videre til de er ferdige. Oppskriften er hentet fra "Far lukter svidd" av Craig Whitson (Gyldendal Fakta 2003)