Jordskokksuppe
Clotildes variant på jordskokksuppe serveres med bacon.
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
45 minutter
SuppeIngredienser
Slik gjør du det:
Skrell jordskokkene med en grønnsaksskreller (eller skrubb dem veldig grunndig). Legg dem i kaldt vann for å hindre oksidasjon mens du arbeider videre. Ikke bry deg med å få av alt skallet, for det spiller ingen rolle om det er noen småflekker igjen der det er vanskelig å komme til. Skrell poteten også. Skyll jordskokkene og poteten, skift vann en eller to ganger. Skjær dem i biter (ca. 3 cm i bredde) og ha dem i en mellomstor kjele. Dekk dem med kaldt vann, tilsett natron, og kok opp ved middels varme. Så snart vannet småkoker, fjern kjelen fra varmen. Ta vare på noe av kokevannet.
Mens grønnsakene varmes opp, sett på en suppegryte på middels varme. Legg i baconet og stek til det er brunt. Et minutt før baconet er ferdig brunet, tilsett hvitløk og stek i ett minutt til det mykner. Rør for å unngå farging. La grønnsakene renne av seg og legg dem i suppegryta. Hell i den varme kraften, rør, og gi et oppkok. Kok under lokk i 15-18 minutter, til grønnsakene er kokt nok til at en kniv kan stikkes gjennom dem, men ikke så mye at de faller fra hverandre.
Ta på et forkle og kjør suppen sammen med en stavmikser. Smak til med litt salt om nødvendig (men baconet er allerede ganske salt, så jeg synes det er unødvendig). Hell opp i suppetallerkener, dryss på svart pepper og gressløk, og server.