Kalkunsnurrer med ost og spinat
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
BakverkIngredienser
50 g
gjær3 dl
vann, lunkent4 ss
olivenolje1 ts
salt1 stk
eggFyll:
200 g
kalkunpålegg200 g
frossenspinat300 g
cottage cheese1 stk
egg1 ts
salt0.5 ts
pepper0.5 ss
merian0.5 dl
revet «fersk»parmesan1.5 dl
ost, revetSlik gjør du det:
ca 20 stk Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett olje, salt og egg. Rør inn hvetemel til en passe fast deig. Dekk bakebollen med plast og sett lunt til heving, ca 30 min. Lag fyllet mens deigen heves. Skjær kalkunpålegg i strimler. Bland resten av ingrediensene i en foodprocessor og kjør til en grov masse. (Spinat tines og mesteparten av vannet klemmes ut.) Kjevle deigen til en firkant ca 5 mm tykk. Fordel fyllet utover deigen og strø over strimlet kalkun. Rull deigen sammen til en pølse. Skjær i tykke skiver, ca 3 cm og legg på bakepapirkledt eller smurt stekebrett. Dekk med kjøkkenhåndkle og la etterheve i ca. 30 min. Pensle med sammenpisket egg og stek i forvarmet ovn 225 ºC på nederste rille i 15-20 min.