Kjøttboller fra Marokko
Deilig krydrede kjøttboller som kokes rett i den kraftige tomatsausen med kanel og rosiner. Bulgur eller couscous passer til, eller våre hjemlige byggryn.
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
500 g
kjøttdeig0.5 stk
løk2 stk
hvitløk, presset- båter1 stk
egg1 ts
salt0.25 ts
pepper1.5 ts
spisskum- malt1 stk
sitronskall, revetTomatsaus
2 stk
løk2 stk
hvitløk- båter1 ss
olivenolje1 ss
tomatpuré2 bokser
hakkede tomater1 dl
vann2 stk
buljongterning0.5 ts
spisskum1 stk
kanelstang1 dl
rosiner1 ts
salt0.5 ts
pepperSlik gjør du det:
Start med sausen. Hakk løk og hvitløkog fres det i olje i en stor stekepanne et par minutter, uten at det blir brunt.
Tilsett tomatpuré, tomater, vann,buljongterninger, krydder og rosiner. La sausen småkoke i ca. 20 minutter.
Smak den til med salt og pepper.Rens og finhakk løken til kjøttbollene og rør alle ingrediensene sammen. Form farsen til 12 kjøttboller.
Kok kjøttbollene i sausen, ca. 15 minutter.Snu dem et par ganger. Dryss hakket koriander eller persille over.