Kjøttdeig og potetmos i form
Fordelen med denne ovnsretten er at den kan lages på forhånd og varmes opp når du vil spise. Dersom du ikke har forsøkt det før kan du drysse et tynt, tynt lag med sukker over potetmosen som karamelliserer seg lett i ovnen.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 stk
løk0.5 kg
kjøttdeig2 stk
tomatboks1 ss
tomatpuré2 stk
hvitløksfedd1 ss
hvitvinseddik1 ss
sukker2 ss
kyllingbuljong2 ss
oregano, tørket500 g
poteter150 g
smørSlik gjør du det:
Olje til steking Salt og pepper Hakk løken og stek den i olje på middels varme til den blir blank. Ha i kjøttdeigen, hakk den godt opp og stek videre i ca 8-10 minutter. Ha i tomatboksene, tomatpuré, eddik, sukker, kyllingbuljong, oregano og knuste hvitløksfedd (bruk hvitløkspresse). Bland godt og la det koke til konsistensen er fin (og ikke vannete). Smak til med salt og pepper. Kok potetene møre og sil av. Mos dem med smøret og smak til med salt og pepper. Legg kjøttdeigen i en ildfast form. Du kan legge et lag med potetmosen på toppen, eller bruke sprøytepose og lag rosetter (som på bildet). Sett den i ovnen på 200 grader i ca 15-20 minutter om du varmer den opp. Dersom maten fortsatter varm trenger den ikke mer enn 7-8 minutter i ovnen.