Kjøttsaus fra Burgund
Gryten fra Burgund – Boeuf Bourguignon – er utgangspunktet for denne kraftige kjøttsausen. Server den med potetmos, kokte poteter eller pasta.
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
400 g
kjøttdeig1 stk
løk1 ss
hvitløk1 stk
gulrot2 stk
stangselleri - stilker2 stk
bacon i skiver1 ss
olivenolje2 dl
vann2 dl
rødvin2 ts
soyasaus2 ts
timian, tørket2 stk
laurbærblad1 pose
løk - små200 g
champignon1 ts
salt0.5 ts
pepperSlik gjør du det:
Rens og hakk løk, hvitløk og gulrot. Skjær selleriog bacon i strimler.
Stek grønnsaker og bacon i olje, tilsett kjøttdeigenog stek den mens du rører slik at den smuldrer seg.
Hell på vann, fond, vin, soyasaus og krydder og lasausen småkoke under lokk i ca. 30 minutter.
Rens løken og brun den sammen med soppeni litt olje. Legg over i gryten og kok videre i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.