Klassisk Løksuppe
Klassisk fransk løksuppe har få – men gode ingredienser. Dette er kanskje den enkleste og rimeligste retten du kan servere din familie eller dine gjester!
Christopher Sjuve
30 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
5 stk
løk5 stk
hvitløk2 ss
rapsolje1 l
grønnsaksbuljong1 stilk
timian1 ts
sukker4 skiver
brød, daggammelt2 dl
ost, revetSlik gjør du det:
Skjær løken i tynne skiver.
Varm opp oljen på middels varme i en kjele. Surr løken under omrøring til den får fin farge og legg i hvitløken mot slutten.
Kok opp en kjele med buljongen, og ha løken over i buljongkjelen. Tilsett hakket timian og sukker. La suppen koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Sett ovnen på 225 grader. Hell suppen i fire suppeskåler som er ildfaste. Legg på brødskivene og fordel ost over.
Gratiner suppen i ovnen til osten og brødet begynner å få fin farge. Pynt gjerne med litt hakket frisk timian ved servering.
Har du ikke ildfaste suppetallerkener, kan du steke ostesmørbrød i ovnen til osten har smeltet og tatt farge, og legge på toppen av hver suppetallerken.
Suppen serveres rykende varm.