Kokos- og sjokolademuffins
Glutenfrie muffins? Laktosefrie muffins? Ja, her er oppskriften.
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
30 minutter
BakverkIngredienser
4 porsjoner
125 g
mørksjokolade, ikke søt60 g
kokosmel100 g
uraffinertkokossukker0.5 ts
bakepulver1 klype
salt80 ml
kokosolje2 stk
storeeggSlik gjør du det:
Kokos- og sjokolademuffins
Glutenfrie og laktosefrie muffins for alle som liker gode muffins.
Forvarm ovnen til 175 grader. Smør muffinsformer med plass til minst 6 muffins og ha i papir eller silikonformer.
Smelt sjokoladen i vannbad.
I en middels stor bolle, bland sammen mel, sukker, bakepulver og salt.
Ha i kokosolje i den smeltete sjokoladen. Ha i eggene, ett og ett, og bland godt sammen mellom hver gang. Vend inn de tørre ingrediensene.
Hell røren i muffinsformene og bak i 15-20 minutter, til en tannpirker er ren når den stikker muffinsen med den.
Avkjøl helt før servering.
‘ Alle ingrediensene finnes i helsekostbutikker, se om det finnes noen nettbutikker (og bruk gjerne kommentarfeltet nedenfor!). Se om du kan finne extra virgin kokosolje, helst organisk, som verken er hydrogenisert eller hvor smaken er fjernet.