Kokospudding
Denne kokospuddingen minner om vår egen karamellpudding. Siden melk ikke er brukt i det asiatiske kjøkken, erstattes den med kokosmelk. Resultatet er en karamellpudding med svak smak av kokos. Vietnameserne har kanskje lært å lage karamellpudding av franskmennene?
Oppskrift av: Anna Røer
90 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Varm kokosmelken i en kjele (må ikke koke). Ha i sukker og rør til det er oppløst. Ta den av varmen, og sett til avkjøling. Tilsett så vaniljesukkeret, og pisk inn eggene (ett om gangen) og eggeplommene. Hell blandingen i en ildfast form. Varm opp ovnen til 180 °C, og sett formen i en langpanne på nederste rille i ovnen. Hell kokende vann i langpannen, og stek puddingen i 45 minutter. Stikk med en spiss kniv i midten av puddingen for å se om den er stekt. Er kniven ren, er puddingen ferdig. Ta puddingen ut av ovnen, og sett den til avkjøling. TIPS: Den er god nok som den er, men vil du gjøre litt ekstra stas på den, kan du servere karamellsaus til. Det kan av og til være vanskelig å ta en pudding ut av formen. Bruk derfor en pen, ildfast form som du kan sette på bordet. Oppskriften er hentet fra "Asia" av Anna Røer (Gyldendal)