Kongelig dansk ripssild med rugbrød og potetsalat
Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
Ripssild:
400 g
kryddersild100 g
ripsgelé100 g
ketchup(ikke for søt)2 stk
rødsjalottløk1 fedd
hvitløk(eller 2)Potetsalat med epler og vårløk:
8 stk
poteter2 stk
eple3 stk
vårløk2 ss
sennep, søt0.5 stk
sitron, saften av den1.5 ts
sukkerSlik gjør du det:
Ripssild: Tørk av silden med litt kjøkkenpapir. Del silden i passende gaffelbiter. Varm opp uten å koke/smelt ripsgelé, tilsett tomatketchup, finhakket rødløk, finhakket hvitløk, finhakket estragon og smak til med salt og pepper(husk at silden er salt ). Hell laken over silden og mariner under lett press i ca 3 dager. Må stå kaldt. Server silden på rugbrødeventuelt med potetsalat. Potetsalat med epler og vårløk: Del poteter og epler i terninger og vårløk i tynne skiver. Bland alle ingrediensene til dressingen, smak til. Vend inn poteter, epler og vårløk og dryss over gressløk.