Koriandersalat - Liang ban xiang cai
Denne retten er spesiell for Hunan. I byene er samlinger rundt matbordet ofte sosialt viktige. Utenom de store måltidene kan det da serveres ulike smaksrike småretter som denne salaten. Men koriandersalaten er også svært god sammen med milde eller søtlige hovedretter. I Hunan serveres gjerne korianderen hel, som på bildet, men det er min erfaring at nordmenn finner det enklere å spise oppkuttede planter.
Oppskrift av: Feng Xian Lin
30 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
150 g
koriander, fersk2 ts
soya- chilisaus0.3 ts
riseddik2 ss
sesamolje2 fedd
hvitløk0.5 ts
østerssaus0.5 ts
saltSlik gjør du det:
Svært sterkt krydret. Vask korianderen godt og kutt den i 2 cm lengder. Kast røttene. Finhakk peanøttene. Skrell og finhakk hvitløken. Legg korianderen i en bolle. Tilsett salt, soya-chilisaus, eddik, peanøtter, sesamolje, hvitløk og østerssaus. Rør godt om. Server med kokt ris, grønnsaker og eventuelt sammen med andre retter. Oppskriften er hentet fra boken "Xiang. Mat og kultur fra Hunan" av Feng Xian Lin (Mangschou 2003)