Krydret matjessild med grillet paprika og sennepsaus
Christopher Sjuve
1440 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
400 g
matjes sild efileter1 stk
paprika, gul1 stk
paprika, rød1 fedd
finhakket hvitløkMarinade
4 ss
olivenolje8 stk
pepperkorn5 stk
einebær5 stk
nellikspiker4 stk
laurbærblad4 stk
kajennepepper korn5 stk
hvit pepper kornSaus
2 ss
honning2 ss
dijonsennep0.5 stk
sitron, saften av den1 ss
dill, frisk4 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Mal krydderene i en morter og bland sammen med de øvrige ingrediensene til marinaden. Legg matjessilden i marinaden og la den marinere i 12 timer. Del paprikaene i to, grill dem og fjern skallet. Stek dem videre i olivenolje sammen med hvitløk og basilikum. Rør sammen ingrediensene til sausen. Anrett sild sammen med paprikablandingen og sausen, litt frisk salat og frisk dill.