Kylling med 40 hvitløkfedd
Det høres mye ut med 40 hvitløkfedd, men når de bakes i ovnen som her blir de søte og myke og de mister stinget som fersk hvitløk her. Dersom du har en potetpresse slipper du å skrelle alle feddene først. Det går også ann å presse feddene gjennom en metalsikt, men det kan være litt vrient.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Løsne skinnet fra kyllingbrystet og lårene med fingrene (pass på at skinnet ikke sprekker). Stikk urtekvistene under skinnet. Ha kyllingen i en ildfast form med rikelig olivenolje og hvitløksfedd. Ha på salt og pepper. La den steke i ca 45-60 minutter på 180 grader (eller til kyllingen er 70 grader inni). Skjær løs bryst og lår. Mos hvitløkfeddene sammen med crème fraîche, det er enkelt med en stavmikser. Det går også an å bruke en en potetpresse, skallet blir sittende igjen i pressa. (Har du en slik presse slipper du å skrelle all hvitløken først). Server kyllingstykkene med hvitløkssaus. Bruk gjerne oljen til å øse over kyllingen også. Denne retten passer utmerket med ovnsbakte poteter. Legg dem i formen sammen med kyllingen.