Kylling med reker, dill og gressløk
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
400 g
reker med skall200 g
champignon2 beger
crème fraîche1 dl
vann2 ss
smørRekekraft:
0.5 stk
finhakket løkSlik gjør du det:
Del kylling i 1-2 biter til hver. Rens rekene, ta vare på skallet og kok kraft som beskrevet lenger ned (annen kraft el. hønsebuljong kan også brukes). Del soppen i båter. Smelt smør i en panne og brun kyllingbitene rundt på alle kanter. Legg bitene over i en vid gryte/sautepanne. Hell på rekekraft eller kraft og creme fraiche til det står halvveis opp på kyllingbitene. Dryss på salt og pepper. Kok opp og la trekke ca 20 min. Rør forsiktig om et par ganger under trekketiden. Brun sopp og tilsett halvparten av den brunede soppen i kyllinggryten, resten av soppen has over ved servering. Smak til sausen med sherry, salt og pepper og eventuelt litt kajennepepper. Er sausen for tynn kan den jevnes med litt maisennamel rørt ut i litt kald kraft eller vann (dette må gjøres før reker tilsettes.) Velg grønnsaker etter årstid: feks små gulrøtter, asparges, sukkererter og vårløk. Rens og del grønnsakene i biter. Kok opp vann tilsatt smør og litt salt, og legg grønnsakene i. Kok opp og la trekke i 3-4 min, ikke la grønnsakene blir overkokt. Ta dem opp og legg dem over i kyllinggryten ved servering. Ved servering tilsett reker, brunet sopp, kokte grønnsaker og rikelig med finhakket frisk dill. Server med ris eller nykokte poteter. Rekekraft: Ha rekeskall og finhakket løk i en kasserolle i brun i litt smør. Hell på hvitvin eller vann til det står i underkant av rekeskallen. Kok opp og la småkoke i ca 10 min. Sil fra rekeskallet. Tips: I stedet for hel kylling kan det brukes kylling i biter, bryst eller lår eller en blanding av disse. For et benfritt alternativ bruk kyllingfileter. Disse trenger bare å trekke i 8-10 min før de er serveringsklare.