Kyllinggryte med tomat og kikerter
En lettlaget og velsmakende gryterett med avdempet kryddersmak. Øk mengden chili og spisskum om du vil ha den sterkere. Smaker godt med med basmatiris til.
Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
kyllingfilet, strimlet0.25 ts
chili flak eller chilipulver0.25 ts
gurkemeie0.25 ts
spisskum, malt1.5 ts
olivenolje1 fedd
hvitløk, hakket2 stk
vårløk, snittet1 bokser
hakkede tomater1 bokser
kikerterSlik gjør du det:
Legg kyllingstrimlene i en bolle med krydder og bland godt. La det gjerne stå og trekke smak en stund. Varm olivenoljen og tilsett vårløk og hvitløk og fres i ca 30 sekunder. Tilsett kyllingfiletene og fres dem i 23 minutter. Tilsett tomater og skylte kikerter og la det hele bli gjennomvarmt. Tilsett spinat eller persille helt til slutt, og server med en gang.