Kyllingsatay med fruktspidd
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
500 g
kyllingfilet2 ss
soyasaus2 ss
olje, nøytral1 ts
saltFruktspidd:
2 stk
banan0.5 stk
ananas1 stk
paprika, rødSataysaus:
1 fedd
hvitløk0.5 ss
olje, nøytral1 ts
chilipulver1 krm
ingefær, malt1 krm
spisskum1 krm
koriander2 krm
sambal oelek1 ss
sukker0.5 ts
salt100 g
peanøttsmør1.5 dl
vannSlik gjør du det:
Brukes trepinner som grillspidd, legg dem i bløte i 30-40 min. Skjær kyllingfiletene i store terninger. Rør sammen soyasaus, olje, salt og pepper og vend kyllingbitene i blandingen. Tre kyllingbitene på spidd og legg på rist over rødglødende kull eller i en stekepann/grillpanne. Kan også stekes i stekeovn ved 225 ºC. Grill i 5-7 min. Snu ofte. Stekeovn ca 15 min. Skjær frukt i biter og tre på spidd og pensle med olje. Grill i 3-4 min. Server med ris, sataysaus og en grønn salat. Sataysaus: Rens og finhakk hvitløk. Varm oljen i en lite panne/kasserolle. Fres hvitløk og krydder ca i min, rør hele tiden. Tilsett resten av ingrediensene og småkok til sausen tykner, 3-4 min. Om nødvendig tilsett litt mer vann.