Kyllingsatay med fruktspidd

Kyllingsatay med fruktspidd

Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Brukes trepinner som grillspidd, legg dem i bløte i 30-40 min. Skjær kyllingfiletene i store terninger. Rør sammen soyasaus, olje, salt og pepper og vend kyllingbitene i blandingen. Tre kyllingbitene på spidd og legg på rist over rødglødende kull eller i en stekepann/grillpanne. Kan også stekes i stekeovn ved 225 ºC. Grill i 5-7 min. Snu ofte. Stekeovn ca 15 min. Skjær frukt i biter og tre på spidd og pensle med olje. Grill i 3-4 min. Server med ris, sataysaus og en grønn salat. Sataysaus: Rens og finhakk hvitløk. Varm oljen i en lite panne/kasserolle. Fres hvitløk og krydder ca i min, rør hele tiden. Tilsett resten av ingrediensene og småkok til sausen tykner, 3-4 min. Om nødvendig tilsett litt mer vann.

Kanskje disse også frister?