Kyllingspyd på grillen
Saftige kyllingspyd og kremet guacamole er perfekt match!
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
60 minutter
GrillmatIngredienser
4 porsjoner
1 stk
løk4 skiver
sitron4 fedd
hvitløk1 stk
laurbærblad5 ss
olivenolje0.5 ts
chilipulver1 ts
salt1 ts
pepper600 g
kyllingfiletGuacamole
2 stk
avokado1 stk
lime2 fedd
hvitløkSlik gjør du det:
Skjær løken og sitronen i skiver. Grovhakk hvitløkfeddene og knus laurbædbladet. Ha det i en dobbel brødpose sammen med olivenoljen, chilipulveret, salt og pepper. Bland det godt sammen.
Del kyllingfiletene i terninger på ca. 3 x 3 cm og bland med marinaden. La kjøttet ligge på kjøkkenbenken i 30-45 minutter før du trær det på grillspyd.
Grill kjøttet over forholdsvis sterk varme ca. 8 minutter, til kjøttet er gjennomstekt.
Mens kjøttet marinerres, lager du guacamolen.Del avokadoene i to og ta ut steinen. Ta ut kjøttet og mos det i en bolle. Tilsett limesaften. Press eller riv hvitløkfeddene og ha i. Smak til med salt og pepper og tilpass mengden med limesaft.