Kyllingtapas
Dette er en virkelig populær tapas fra Andalucia-området i Spania. Den består av små biter kyllingkjøtt eller mager svinefilet marinert i mauriske kryddere. Denne retten blir tradisjonelt servert med en skål syltede chilipepper og sherry til.
Oppskrift av: Matthew Drennan
180 minutter
TapasIngredienser
4 porsjoner
1 klype
safrantråder0.5 ts
korianderfrø0.5 ts
spisskummenfrø0.5 ts
fennikelfrø1 ts
søtt paprikapulver2 fedd
hvitløk, presset1 stk
laurbærblad, finhakket2 ts
rødvinseddik2 ts
olivenolje<br>
Slik gjør du det:
1. Bløt safranen i kokende lettsaltet vann i 10 minutter. 2. Ha koriander-, spisskummen- og fenikkelfrø i en stekepanne. Tørrstek det i noen sekunder, mens du rister pannen fra side til side til aromaen stiger. Knus de ristede krydderne i en morter og hell dem i en stor bolle. 3. Bland paprikapulver, safran med bløtevann, presset hvitløk, oregano, laurbærblad og eddik sammen med de malte krydderne. Tilsett olje, salt og pepper og bland det hele godt. Skjær kyllingen i 2,5 cm store terninger, ha dem i krydderblaningen og bland godt. Dekk til og la det hele stå til marinering i kjøleskapet i 2 timer. Bløtlegg 2 tre- eller bambusspidd per porsjon du lager i kaldt vann i minst 30 minutter. 4. Træ kyllingbitene på spiddene og krydre med salt og pepper. Grill kyllingspiddene over direkte middels varme i 8-10 minutter; vend en gang etter halvgått tid. Server med syltet chilipepper og eventuelt et glass avkjølt sherry til.