Kyllingwok med eksotisk fruktsalat
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
350 g
kyllingfilet1 ss
olivenolje1 ss
hoisinsaus1 ss
chilisaus, søt1 pose
frosne wokgrønnsaker4.5 ss
solsikkefrø, ristedeMarinade:
2 dl
appelsinjuice2 ss
honning2 stk
stjerneanis, hel3 stk
kardemomme kjerneFruktsalat:
1 stk
mango3 stk
plommer2 stk
nektarin2 stk
kiwi125 g
valnøtterHonningkrem:
1 dl
kremfløte1 dl
yoghurt2 ss
honningSlik gjør du det:
Skjær kyllingfilet i strimler. Bland sammen olivenolje, hoisinisaus og sweet (søt) chilisaus og hell over kyllingstrimlene. Rør lett sammen. Sett til marinering ved værelsestemperatur i 20-30 min eller et par timer i kjøleskapet. (Kan også stå i kjøleskapet natten over). Stek wokgrønnsakene etter anvisning på pakken. Stek kyllingstrimlene med sausen i en varm ren stekepanne. Stek i 2-3 min. Rist/stek solsikkekjernene i en stekepanne uten fett. Anrett på tallerken nudler eller ris, wokgrønnsaker, kyllingstrimler og ristede solsikkekjerner. Fruktsalat: Kok opp juice, honning, stjerneanis og kardemommekjerner og la småkoke i ca 1 min. Avkjøl. Del frukten i biter. Hell ver marinaden og la fruktsalaten stå og trekke smak i ca 30 min. Rist/stek valnøttene i en stekepanne uten fett, til valnøttene blir sprø uten å skifte farge. Avkjøl. Visp krem og bland med yoghurt og honning. Server fruktsalaten med honningkrem og valnøtter.