Laks à l'unilatéral
Med denne metoden får du sprøtt skinn, og en helt spesiell opplevelse hvor fisken går fra gjennomstekt til nesten rå. Husk å skrape fisken for skjell om det er behov for det.
Oppskrift av: Håvard Egge
15 minutter
Forretter og småretterIngredienser
1 porsjon
Slik gjør du det:
Bruk filet av laks med det tynne bukpartiet fjernet.Skyll fisken i kaldt vann og tørk fisken med kjøkkenpapir.
Salt og kvern hvit pepper på skinnsiden og la fisken ligge 15 minutter i romtemperatur.Hell nøytral olje til hele panna er dekket med et lag.Varm opp panna over relativt høy varme.
Når panna er varm legg fileten med skinnsiden ned - la den ligge slik i ro slik at skinnet blir sprøtt. Knus godt med flaksalt over toppen slik at den er nesten dekket med salt.Juster varmen om det er fare for at skinnet brenner seg.Stek til skinnet er sprøtt og fileten er gjennomstekt omtrent halvveis opp (6-10 minutter). Fjern mesteparten av saltet og server med skinnsiden opp.