Laks med fløtekokt purreløk
Vårløk er godt til all fisk. Her er det sammen med laks i en spennende rett.
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
600 g
laksefilet2 ss
olje til pensling2 bt
vårløk2 dl
matfløte2 stk
egg, hardkokt1 bt
dill, frisk1 ss
smørSlik gjør du det:
1. Sett ovnen på 125 grader C. Strø salt og pepper på laksefiletene og stek dem raskt i litt olje i en varm panne. Etterstek fisken i ovnen ca. 10 minutter. 2. Rens og skjær løken i større biter. La fløten koke opp i en kjele, legg i løken og kok til den er myk. Smak til med salt og pepper. 3. Hakk egg og dill. Smelt smøret i en kjele og bland med egg og dill. Smak til med salt og pepper. 4. Server laksefiletene med løken og fløten. Fordel egghakket over og server med kokte poteter.