Laks med syrlig eplesaus og urterisotto

Laks med syrlig eplesaus og urterisotto

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Begynn med sausen. Kok opp eplemosten, tilsett eple i terninger og la eplebitene trekke i eplemosten i 1-2 min til de er knapt møre .Ta opp epleterningene og kok eplemosten inn til det halve. Tilsett creme fraiche og kok til sausen tykner. Renskjær laksefilten for ben. Legg i et ildfast fat, gni over olje ev litt smør, salt og pepper. Sett i varm stekeovn ved 175 ºC og stek i ca 20 min, steketid er avhengig av tykkelsen på laksefileten. Tilsett de kokte epleterningene i sausen. Smak til med salt, pepper og sukker. Server med kokte poteter og grønnsaker for eksempel brokkoli eller smørstekt savoykål og selleri. - rens og skjær selleri i tynne staver og stek i smør i panne til stavene er knapt møre 6-8 min. Tilsett finstrimlet savoykål og stek i 2-3 min til kålen faller sammen. Smak til med salt, pepper og litt sukker.

Kanskje disse også frister?