Laks med tomat og sukkererter

Laks med tomat og sukkererter

Enkel og rask supermat.

Oppskrift av: Håvard Egge
20 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Start med å lage krutongene: Fjern skorpen fra loffen og skjær i terninger på 1 cm. Stek terningene i en panne med klaret smør. Klaret smør lager du ved å smelte smør i en kjele, skum av og hell det klarede smøret over i en oppbevaringsboks (pass på å ikke få med det hvite grumset).Vinaigrettene lager du ved å blande honning og eddik. Rør mens du tilsetter oljen i en tynn stråle. Smak til med salt.
Lag salaten: Vask og skyll tomater og sukkererter. Skjær så tomatene i terninger og sukkerertene i biter.Varm opp en panne over høy varme og stek laksen på den ene siden i ca tre-fem minutter til den er hvit i kjøttet halveis opp. Snu og la laksen steke kjapt på andre siden i kanskje 20 sekunder før du serverer med en gang. Laksen skal helst ha en myk og rosa kjerne.
Like før servering bland sammen salaten med finhakket kruspersille og vinaigretten i en bolle.Anrett.

Kanskje disse også frister?