Laks- og rekemousse
Christopher Sjuve
1440 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
2 ts
lyst gelatin pulver0.5 dl
eplejuice2 dl
fiske kraft/buljong2 ss
majones1 ts
muskat, revet0.5 ts
paprikapulver0.5 ss
finhakket løk0.5 dl
finhakket stangselleri200 g
reker, pillede2 ss
knust salt kjeks1.5 dl
kremfløte300 g
kokt laksSlik gjør du det:
Løs opp gelantinen i eplejuice og bland den sammen med fiskekraften/buljongen. Avkjøl, men hold den flytende. Bland rekene med halve av buljongen. Bland sammen majones, krydder, sitronskall, løk og stangselleri. Rør inn kremfløten og resten av buljongen, og ha så i oppdelt kokt laks og knust kjeks. Fordel halvparten av lakseblandingen i en brødform. Legg over rekeblandingen og resten av lakseblandingen på toppen. La formen stå kaldt minst 6 timer, eller over natten. Vend den forsiktig ut av formen og skjær den i porsjonsskiver. Anrett på tallerken med saltblader, sitronbåt og kuvertbrød eller toast.