Laksecarpaccio med basilikum
Oppskrift av: Aase Strømstad
180 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
200 g
fersk laks efilet1 ss
olivenolje1 stk
lime, saften1 ss
olivenolje5 beger
tagliatelle1 ss
finhakket basilikumSlik gjør du det:
Skjær laksefiletene i så tynne skiver som mulig. Det er lettest å gjøre hvis fileten legges i fryseren et par timer så den blir kald og fast. Anrett skivene på porsjonstallerkener, dryss på ganske lite salt og pepper og drypp olivenolje og lime over like før servering. Hvis fisken blir liggende med limesaft på, blir den "kokt". Anrett med babyleaves, som er små salatblad av ulike typer, eller en blanding av rucolasalat og mâchesalat Drypp litt cognacmajones rundt fisken. Kjør basilikum og olje sammen til en grønn puré og drypp den rundt fisken.