Laksecocktail
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
2 porsjoner
150 g
laksefilet1 stk
avokado1 stk
mango1 stk
vårløk0.25 stk
paprika0.5 stk
chili, rød1 stk
lime, saften2 ts
sitronsaft1 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Utgangspunktet er rå fisk som marineres i lime og sitronsaft. Sitrussaften gjør at fisken "koker". På menyspråket en ceviche. Fersk laks av beste kvalitet må være utgangspunktet. Til gravide bør laksen fryses før den brukes i cocktailen. Del laksen i små terninger. Rens og del frukt og grønnsaker i små terninger vend inn i laksen. Tilsett saft av lime og sitron raskt, slik at avocado ikke blir mørk på farge. Smak til med olivenolje, salt og pepper. Vend lett om. La cocktailen trekke i kjøleskapet ca 1 time før servering. Tilsett hakket frisk koriander før servering og server i glass.