Laksenuggets med dip
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
600 g
laksefilet2 ss
hvetemel2 stk
egg, sammenpisket4 ss
strøkavring2 ts
tacokrydder1 dl
olje, nøytralRømmedip med krydder
1 dl
majones1 dl
rømme0.5 ss
sitronsaft0.5 ts
tacokrydder2 ts
sukkerTomatsalsa
2 stk
tomat1 ss
ketchup2 ss
basilikumSlik gjør du det:
Skjær laksefileten i fingertykke staver, dryss på salt og pepper. Vend laksestavene først i hvetemel, så i sammenpiskete egg og tilslutt i strøkavring blandet med tacokrydder. Stek laksestavene på alle sider i middels varm panne. Server med ovnsstekte poteter og dip. Ovnsstekte poteter Skrell poteter og del i båter. Legg i ildfast form og vend inn olje, salt og pepper. Sett i varm stekeovn, 225-230 °C og stek til potetene er møre og gyldne, ca 40 - 45 min. Rømmedip med krydder Bland sammen og smak til med salt, pepper og sukker min. Tomatsalsa Del tomatene i to og ta ut innmaten. Finhakk tomatkjøttet og bland med ketchup, finhakket basilikum, salt og pepper.