Laksepakke med hvitløk
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
laksefilet1 stk
gul paprika i strimler1 stk
rød paprika i strimler1 stk
hvitløk delt i båter4 ss
olivenolje1 krm
kajennepepperSlik gjør du det:
Du kan steke fisken i aluminiumsfolie eller bakepapir, ca 40x40 cm. Sett stekeovnen på 180 til 200 grader. Bruker du aluminiumsfolie trenger du litt høyere temperatur enn om du bruker bakepapir. Del laksefileten i porsjonsstykker. Fordel strimler med rød paprika på arkene. Legg et stykke laks over paprikastrimlene. Fordel gule paprikastrimler og hvitløkbåter over fiskestykkene. Dryss over litt salt, pepper og kajennepepper. Legg på noen blader frisk basilikum og litt frisk timian og drypp til slutt en spiseskje olivenolje i hver laksepakke. Lag en tett pakke som likevel er slik at det er et luftrom over fisken inni pakken. Legg pakkene i langpanne og sett dem i stekeovn ved 180 grader i ca 20 minutter. Kok ris og lag en salat, mens du venter. Legg hver fiskepakke over på en varm tallerken og server ris og salat ved siden av.