Laksepaté
Denne oppskriften er til åtte personer. Om ikke alt spises til middagen kan man bruke den til pålegg. Du behøver strengt tatt ikke la farsten stå over natten, men den blir litt enklere å jobbe med på den måten.
Christopher Sjuve
120 minutter
Forretter og småretterIngredienser
8 porsjoner
Laksepaté
800 g
laksefilet2.5 ts
salt3 stk
egg3 dl
kremfløte2 dl
melk1 ss
potetmel0.5 ts
kajennepepper1 pk
crabsticksGourmetsaus
2 dl
lettrømme1 dl
crème fraîche0.5 dl
lettmajones3 ss
chilisaus2 ss
dill, finhakketSyrlig salat
2 stk
hodesalat3 dl
lettrømme2 ts
sukkerSlik gjør du det:
Du trenger: Avlang form ca. 1 1/2 liter I stekeovn, vannbad 175 grader C, 1-1 1/2 time Skjær laksefileten opp i mindre biter og legg dem i en foodprossesor sammen med salt og kjør til laksen er grovdelt. Ha i egg, fløte, melk, potetmel og kajennepepper og kjør til en glatt farse. Legg halvparten av farsen i en smurt brødform, legg på biter av crabsticks og tint spinat eller vårløkblader og fyll resten av laksefarsen over. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek pateèn i vannbad i varm stekeovn til den kjennes fast, 1 - 1 1/2 time. La pateèn avkjøles i formen. Oppbevares i kjøleskap til neste dag, skjæres i skiver og anrettes på serveringsfat. Nypoteter med smør og vårløk Kok små nypoteter med skallet på, ha en god klatt med meierismør på potetene når de er ferdige og dryss over finsnittet vårløk. Serveres varme eller kalde til laksepateèn. Gourmetsaus Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. La sausen trekke natten over i kjøleskap. Syrlig salat Ta salatbladene fra hverandre og skyll de godt. La vannet renne av på et kjøkkenhåndkle. Legg salatbladene i en vid bolle. Bland sammen rømme, sitronsaft og sukker og vend salaten i blandingen. Dette må gjøres like før servering ellers blir salaten slapp og bløt.