Lammeskank

Lammeskank

Ovnsbakte lammeskanker er en av høstens store gleder.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
240 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 100 grader.
Legg sviskene i vann i ca 30 minutter. Hakk svisker og nøtter og bland sammen. Sett til side (du skal ha det over kjøttet litt senere).
Kle en ildfast form med bacon. Skrell løk og gulrot og skjær i skiver. Legg dem på baconet. Legg i lammeskankene og hvitløkene.
(Dersom du ikke har en potetpresse til presse hele hvitløk med, gjør følgende: Ta fra hverandre feddene og kok dem med skallet på i ett minutt. Fjern skallet og ha dem i formen).
Sett formen i ovnen. Bruk et digitalt steketermometer. Sett det inn i kjøttet på skanken. Lirk forsiktig lammmeskanken opp i 55 grader. Ha i rødvin.
Når varmen har stabilisert seg kan du holde det her i ca 2-3 timer, eventuelt med folie over. Ha over hakkede svisker og nøtter de siste 30-45 minuttene.
Så tar du kjøttet ut av ovnen og lar det hvile til det blir 40-50 grader. I mens setter du opp temperaturen på ovnen til maks. Når kjøttet har avkjølt seg (for at saftene redistribuere seg utover i kjøttet igjen) kan du sette det inn i ovnen til det brunes godt.
Du kan servere den som den er, eller skjær opp kjøttet og legge på tallerken sammen med baconet og pistasje- og sviskeblandingen.
Mos hvitløken med en potetpresse (eller bruk stavmikser dersom du har fjernet skallet på feddene). Ha det i en kjele med crème fraîche. Varm opp, bland godt og smak til med salt, pepper og rosmarin.
Servér gjerne med rotmos og noen kvister timian.

Kanskje disse også frister?