Langpannekake
Langpannekake med sjokolade? Langpannekake med glasur? Du har funnet den beste oppskriften!
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
45 minutter
KakeIngredienser
4 porsjoner
190 g
smør, romtemperert450 stk
sukker2.5 ss
kakao3 ts
bakepulver1 ts
vaniljesukker450 g
hvetemel3 dl
melk(lett eller hel)3 stk
eggGlasur
75 g
smør425 g
melis3 ss
kaffe75 g
kokesjokolade, lys1 stk
eggSlik gjør du det:
Du kan sjekke videoen av hvordan du lager en langpannekake her.
Langpannekake bunn
1. Gjør klar langpanna til langpannekaka
Sett stekeovnen på 170 grader. Kle en langpanne med bakepapir.
2. Pisk smør og sukker hvitt
Ha smør og sukker i miksmasteren, og pisk til det blir hvitt og luftig. Det tar ca. 5 minutter.
3. Gjør ferdig røren
Bland kakao, bakepulver, vaniljesukker og hvetemel i en bolle. Ha melken, melblandingen og eggene vekselsvis oppi miksmasterbollen mens mikseren går på lav hastighet. Når alt er blandet, heller du røren oppi langpannen. Stek kaken på nederste rille i ca. 30 minutter.
Bruk en strikkepinne eller tynn trepinne og stikk midt i kaken for å sjekke om den er gjennomstekt. Er pinnen tørr, er kaka ferdig stekt. Hvis det sitter igjen litt røre på kakepinnen, må du la kaka steke i noen minutter. Sjekk med kakepinne igjen etter noen minutter. La kaka avkjøles i landpanna. Lag glasuren til lanpannekake
4. Ha alle ingrediensene til glasuren, unntatt egget, i en kasserolle og varm det opp på ganske svak varme, til alt smelter sammen. Rør rundt til du får en glatt røre. Ta kasserollen av plata og la det avkjøles til det nesten har blitt romtemperert før du har i egget og rører det inn. Her er det viktig at du har tålmodighet til å la sjokoladeblandingen avkjøles ordentlig. Hvis den er for varm når egget kommer oppi, vil egget stivne og hele glasuren bli ganske lite tiltalende. 5. Gjør ferdig langpannekaka
Hell glasuren over kaka. Har du fint strøssel, kan du ha det over glasuren. La kaka hvile i noen minutter før du deler den opp i stykker.