Løksuppe med timian
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
8 stk
løk2 stk
timiankvist3 fedd
hvitløk1 l
god kraft1 stk
laurbærblad1 ts
salt50 g
parmesan, nyrevet4 skiver
loff eller landbrødSlik gjør du det:
Rens og del løken i to og skjær tynne skiver og hakk hvitløk.Varm olje i en vid gryte. Tilsett løken og la den surre på svak varme under omrøring til løken «faller» sammen og blir blank, 15-20 min (løken skal ikke bli brun).Tilsett hvitløk og timian mot slutten. Tilsett kraft og vin. Kok opp og la suppen trekke 40-50 min. Smak til med salt og pepper. Skjær skorpen av loffen og skjær "innmaten" av loff i terninger og rist i litt olje i en stekepanne. Fordel suppen i ovnssikre porsjonsformer, legg loffterningen over og dryss over rikelig med ost. Gratiner i varm ovn 250 °C og stek i 6-8 min eller under grillen i kort tid. Til osten har fått en gyllen farge. Server med fersk godt brød, gjerne valnøtt- eller olivenbrød. Tips: Om du ønsker kan dijonsennp tilsettes i løken rett før kraften tilsettes. Det gir en god smak.