Løksuppe som i Provence
Christopher Sjuve
45 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
6 stk
store løk4 fedd
hvitløk2 ss
smør2 ss
hvetemel1 dl
hvitvin1 l
vann2 stk
kyllingbuljongterning1 ts
provencekrydderTil gratinering:
4 skiver
loff1 dl
revet vellagret ost1 ts
saltSlik gjør du det:
Surr løken i smør til den er blank og myk. Dryss over mel og rør godt. Tilsett vin, vann, buljong og krydder. Kok alt opp under lokk ved svak varme 15-20 minutter. Smak suppen til og ha eventuelt i mer vin. Fordel den varme suppen i ildfaste suppeskåler/ tallerkner. Rist brødskivene i brødrister eller ovn og legg dem på toppen av hver suppeskål. Strø på revet ost og gratiner i ovnen til osten har smeltet. I stekeovnen ved 250 grader, til osten har smeltet. Oppskriften er hentet fra melk.no (Opplysningskontoret for meieriprodukter)