Makrellburgere med tzatsiki og tomatsalat

Makrellburgere med tzatsiki og tomatsalat

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Fisken og fløten bør være iskald. Fjern skinn og ben fra fisken og del den i litt mindre biter. Kjør fisk og salt til en "halvfin" masse i foodprocessor, tilsett potetmel, pepper og muskat og spe med fløte og melk. Tilsett hakket løk helt tilslutt. Form til burgere i stek i smør i middels varm panne. Server i hamburgerbrød eller en grov brødskive, tzatsiki og tomatsalat med rikelig med hakket gressløk. Brød kan byttes ut med poteter, kokte eller stekte. Tzatsiki Del agurken på langs og skrap ut innmaten. Rasp agurken grovt opp eller den i tynne strimler med en kniv, legg den i et dørslag og dryssmed litt salt. La den ligge og renne av seg, klem ut vannet. Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt, pepper og sukker. Vend inn god avrent agurk. Tomatsalat Del tomater i skiver, finhakk sjalottløk, hvitløk og gressløk. Dryssmed salt og pepper og hell over litt god olivenolje.

Kanskje disse også frister?