Makrellburgere med tzatsiki og tomatsalat
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Makrellburger
500 g
makrellfilet1 ss
potetmel3 dl
matfløte2 dl
melk1 stk
sjalottløk0.25 ts
muskat, maltTzatsiki
1 stk
slangeagurk, i skiver3 dl
matyoghurt1 fedd
hvitløk1 ss
olivenolje0.5 stk
sitronsaftTomatsalat
6 stk
tomat1 stk
sjalottløk2 ss
gressløk1 fedd
hvitløk2 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Fisken og fløten bør være iskald. Fjern skinn og ben fra fisken og del den i litt mindre biter. Kjør fisk og salt til en "halvfin" masse i foodprocessor, tilsett potetmel, pepper og muskat og spe med fløte og melk. Tilsett hakket løk helt tilslutt. Form til burgere i stek i smør i middels varm panne. Server i hamburgerbrød eller en grov brødskive, tzatsiki og tomatsalat med rikelig med hakket gressløk. Brød kan byttes ut med poteter, kokte eller stekte. Tzatsiki Del agurken på langs og skrap ut innmaten. Rasp agurken grovt opp eller den i tynne strimler med en kniv, legg den i et dørslag og dryssmed litt salt. La den ligge og renne av seg, klem ut vannet. Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt, pepper og sukker. Vend inn god avrent agurk. Tomatsalat Del tomater i skiver, finhakk sjalottløk, hvitløk og gressløk. Dryssmed salt og pepper og hell over litt god olivenolje.