Marinert honningmelon i salat
Server denne salaten som tilbehør til spekemat eller grillretter.
Oppskrift av: Jørgen Kolderup
30 minutter
TilbehørIngredienser
2 porsjoner
1 stk
honningmelonVinaigrette:
2 ss
sesamfrø2 ss
sesamolje1 ss
solsikkeolje1 ts
rød chili, finhakket2 ss
ingefær, revet1 ts
honning, mild1 stk
lime, saften2 neve
ruccolaSlik gjør du det:
Begynn med marinaden. Rist sesamfrøene lysebrune i en tørr stekepanne. Tilsett sesam- og solsikkeolje. Dra panna vekk fra varmen og ha i chili, ingefær, honning og limesaft. Skjær vekk skallet på melonen og del fruktkjøttet i biter. Ha melonen i en bolle og hell over marinaden. Skyll salaten i kaldt vann. Anrett salaten på tallerkener og legg på melonen. Topp med frisk koriander. Topp også gjerne med noe crispy, for eksempel rischips, sprøstekt vårrulldeig eller nøtter. Server salaten som tilbehør til spekemat eller grillretter. Oppskriften er hentet fra "Salater!" av Jørgen Kolderup.