Marinerte kyllingspidd med ristede valnøtter og blåmuggost
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
750 g
kyllingfilet4 fedd
hvitløk1 ss
frisk hakket mynte1 ss
frisk hakket oregano1 bt
mynte, friskDressing
3 ss
olivenolje2 ts
eddikSlik gjør du det:
Bland sammen halve av olivenoljen, finhakket hvitløk, tørket mynte, oregano, pepper og legg kyllingfileter delt i strimler i marinaden i ca 30 min. Visp resten av oljen med sitronsaft. Træ marinert kylling, friske store mynteblad, på spiddene. Stek på grill eller i grillpanne i ca 10 min, vend på spiddene og pensle med sitronolje underveis. Salat med ristede valnøtter, blåmuggost og frukt. Bruk forskjellige typer salat, del / riv opp i biter og legg i en salat bolle. Legg over biter med blåmuggost (middels på smak), druer, biter av melon eller jordbær delt i båter. Legg valnøttene i en stekepanne uten fett og stek nøttene til de er gyllende uten å bli brent. Avkjøl lett og dryss over salaten. Dressing: Visp sammen olivenolje, eddik, salt, pepper og sukker og drypp over salaten. Tips: Du kan også lage dressing av matyoghurt smakt til med finhakket mynte, sitronsaft, salt og sukker.