Marinerte kyllingspidd med sesamfrø
Christopher Sjuve
180 minutter
Forretter og småretterIngredienser
3 porsjoner
4 stk
kyllingfilet4 fedd
hvitløk, finhakket4 stk
sjalottløk, finhakket1 ts
korianderfrø1 ts
spisskummenfrø0.5 stk
sitron, saften av den1 stk
rød chili, finhakket2 ss
olivenolje2 ss
sesamfrøAvokadodressing:
2 stk
avokado2 dl
yoghurt naturell1 dl
lettrømme1 fedd
hvitløk, presset/revet0.5 stk
sitron, saften av denSlik gjør du det:
La trespiddene ligge i vann i 30 minutter. Del kyllingfiletene i tre på langs og ha dem i en bolle. Ha hvitløk, sjalottløk, koriander- og spisskummenfrø, sitronsaft, chili og olje i hurtigmikser til alt er blandet. Hell sausen over kyllingstrimlene og mariner i ca. 2 timer. Træ kyllingstrimlene på spidd, dryss på sesamfrø og stek eller grill dem i ca. 3 minutter på hver side. Server med avokadodressing eller basilikumsaus. Del avokadoene og ta ut steinene. Skrap ut kjøttet og ha det i en hurtigmikser. Tilsett yoghurt, lettrømme og hvitløk. Kjør blandingen til alt er godt blandet. Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper.